Test AF-S Nikkor 17-55/2.8G IF-ED DX

Nikkor AF-S 17-55mm f / 2.8 G IF-ED DX er en guldring linse der indikerer en professionel kvalitet Nikon linse til F-mount DSLR. Det er en udpeget DX-objektiv med et reduceret billede cirkel – en sjælden kombination af egenskaber. Ikke mange producenter tilbyder high-end dedikerede crop linser. Grunden til dette er ganske enkel: da objektivet blev indført i 2003, blev Nikon tilbudt en sensor størrelse kun i både forbruger og professionel DSLR. For at gøre deres digitale high-end kameraer attraktive for professionelle brugere, havde de også brug for at tilbyde high-end glas.

Field of view af linsen svarer til 26-85mm, så det dækker lidt mere rækkevidde i forhold til de klassiske 28-70 mm standard zoom, men tilbyder også en lidt mindre billedvinkel end de 24-70mm zoomer der er blevet populære siden de blev indført aF-S DX 17-55.

AF-S 17-55mm har en pris lidt ud over 1200EUR / 1400US $ barrieren, men når man først har det i hænderne, er det temmelig indlysende, at du også får en god værdi for dine penge – bygge kvaliteten af linsen er fremragende. Linsens krop er lavet af metal, og der er gummi forsegling for at beskytte den mod støv og fugt. Fokus ringen fungerer temmelig glat mens zoomringen er lidt på den stive side, men det er også godt dæmpet.

Objektivet strækker sig lidt ved de yderste ender af zoomområdet – mere så mod den brede ende, som du måske bemærke i produktbilleder nedenfor. Mens dette design kan synes lidt usædvanligt (dog ikke uden fortilfælde) det har naturligvis fordele med hensyn modlysblænden som kan være dybere og dermed mere effektiv. Takket være et IF (intern fokusering) frontelementet ikke roterer, så anvendelse af en polarisator er ikke noget problem.

Typisk for alle G-objektiver, har Nikkor ikke givet en dedikeret blend længere. Ligesom de fleste moderne Nikkor det er udstyret med en lydløs-bølge (ultralyd) AF-motor giver meget hurtige og næsten lydløs AF operationer.

Tilbage til forsiden.