Skal jeg være med i en a-kasse som studerende?

Mange studerende kender ikke til de fordele, der er ved at være med i en a-kasse. Mange tænker først på a-kasse og fagforening, når de er færdiguddannet, og når det så ikke lykkedes dem at få et arbejde med det samme. Det er en skam, for der er nogle rigtig attraktive forhold for studerende i en a-kasse. Nogle a-kasser tilbyder medlemskaber for studerende helt gratis, og derfor kan man sige, at det nærmest er dumt ikke at være medlem.

En a-kasse kan hjælpe dig med meget

Har du ikke et studiejob, kan indgangen til arbejdsmarkedet virke uoverskuelig og nærmest umulig. Det er her en a-kasse træder ind i billedet. En a-kasse kan nemlig hjælpe dig med at komme i job, når du er færdig med din uddannelse. De har stor ekspertise inden for skrivning af ansøgninger, opsætning af CV og så videre. Samtidig har mange a-kasser et stort netværk ude i de danske virksomheder, og kan altså den vej igennem hjælpe til et job. Nogle a-kasser tilbyder sågar deres medlemmer at tage et professionelt billede til deres LinkedIn profil og til deres CV. Ligeledes så holder mange a-kasser nogle spændende webinarer og kurser, hvor du som studerende kan blive klogere på mange spændende emner. Nogle a-kasser kan endda også lokke med attraktive priser på forsikringer.

Undersøg markedet

Som du kunne læse i forrige afsnit, så er der kun fordele ved at være medlem af en a-kasse som studerende. Det behøver ikke at koste dig noget. Prøv at se, om der ikke er nogle interessante a-kasser inden for den branche, hvor du uddanner dig. Ofte kan det være en god idé at have en a-kasse med speciale inden for den branche, som man arbejder i. Snak eventuelt med de forskellige a-kasser og hør, hvad de kan gøre for dig. Så vil du hurtigt få et klarer indblik i, hvad de kan gøre for dig, og du vil derfor have et væsentligt bedre sammenligningsgrundlag.

Vigtigt hvis du er medlem – husk 14 dages reglen

14 dages reglen er vigtig, når du bliver færdiguddannet. Du skal nemlig søge om dagpenge senest 14 dage efter, at du har afsluttet din sidste eksamen. Gør du det, vil du kunne få dagpenge med det samme. For at dette kan lade sig gøre, skal du have været medlem af a-kassen i et år. Har du ikke det, kan du stadig godt få dagpenge. Du skal dog melde dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen. Her vil der gå en måned, før du er berettiget til dagpenge. Melder du dig ind et år før en uddannelse, kan der altså være penge at tjene!